Банкеръ Daily

Свят

Лавров: Конгресът на САЩ натрапва на Тръмп антируски санкции

Конгресът на САЩ натрапва на президента Доналд Тръмп антируски санкции, за да "подложи крак" на администрацията му. Това заяви днес руският външен министър Сергей Лавров пред студенти и преподаватели от Московския държавен институт за международни отношения, предаде ТАСС.

След срещата между президентите на Русия и на САЩ "стана по-ясно, че президентът Тръмп, както сам е заявявал неведнъж - и след срещата, и съвсем скоро - търси нормализация на отношенията с Русия. Това е насрещно желание, точно такава е и нашата позиция. Готови сме да се движим със същата скорост и до същата дълбочина, които ще са комфортни за администрацията на Тръмп", каза Лавров.

Разбираме, че тях (администрацията на Тръмп, бел. ТАСС) сега се опитват "да ги прецакат по всеки повод, извинете за жаргона", и не смятаме за необходимо да развиваме нещо по американското направление. Но схващаме, че някой просто иска "да подложи крак" на администрацията. И в този контекст разглеждаме санкционните действия, които Конгресът натрапва на Доналд Тръмп, добави руският външен министър.

Facebook logo
Бъдете с нас и във