Банкеръ Daily

Свят

Лавров: Киев продължава русофобския си курс

Украинските власти продължават своя курс към русофобия - така руският външен министър Сергей Лавров коментира днес прозвучалите от Киев обвинения срещу тайните служби на Русия, че са замесени в убийството на руския журналист Аркадий Бабченко вчера в столицата на Украйна, предаде ТАСС.

"Поредната трагедия в Киев - Аркадий Бабченко бе убит във входа на собствения си блок и ето вече премиерът на украинското правителство (Володимир Гройсман) заявява, че са го направили руските спецслужби", каза Лавров на международен експертен форум в Москва.

По думите му "тази мода в международните работи е твърде печална". Мнозина обаче я следват - примерно украинците, радващи се на "пълна безнаказаност от страна на западните си покровители". Те обаче "изцяло пренебрегват съветите на същите си западни покровители как да слагат ред в собствената си къща", добави руският външен министър.

Руският журналисти и писател, яростен критик на Кремъл Аркадий Бабченко бе застрелян снощи в Киев, където живееше в доброволно изгнание. Бабченко казваше, че е заплашван заради това, че е разобличил ролята на Русия в конфликта в Източна Украйна. Украински политици обвиниха Русия, че е замесена в убийството.

Facebook logo
Бъдете с нас и във