Банкеръ Daily

Свят

Курц очаква ваксинирането в Австрия да започне в първата половина на 2021 г.

След посещението си в Швейцария, където се срещна с президентката на страната Симонета Сомаруга и с ръководителите на водещите фармацевтични концерни Рош, Новартис и Лонца, федералният канцлер на Австрия Себастиан Курц направи изявления, цитирани днес от австрийската преса. 

"От днешна гледна точка може да се очаква, че в първото полугодие на 2021 година не само ще съществува ваксина срещу КОВИД-19, но тя ще е разрешена за прилагане и ще бъде поставяна в Европа", заяви Курц. "Важното е не кога ще бъде ваксиниран първият човек, а кога ще бъдат произведени количествата, с които да бъде ваксиниран голям брой хора". Вече са създадени многообещаващи медикаменти, които ще намалят смъртността от болестта и значително ще съкратят болничния престой, продължава канцлерът в изявления за осведомителната агенция АПА, цитирана от медиите.

"До тогава ще преживеем нещо, което може да се сравни с разтягане на акордеон. Когато броят на заразените се увеличи, ще е необходимо да затягаме мерките, а когато намалее - ще разхлабваме мерките." Всичко това се прави с цел да бъде избегната нова повсеместна изолация, но това ще е възможно само ако всеки един живее толкова нормално, колкото е възможно, като при все това спазва известни ограничения в дадени дейности, допълни Курц.

Facebook logo
Бъдете с нас и във