Банкеръ Daily

Свят

Кристалина Георгиева се срещна с папа Франциск

S 250 aa9313e9 4d1a 4e1e a44f 13f95efbf74b

Директорът на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева се срещна с папа Франциск. Двамата разговаряха за световните проблеми, свързани с бедността.

"Привилегия е да прекарам време с папа Франциск във Ватикана. Той играе сериозна роля в борбата с гладуването и в стремежа за установяване на мир. Неговите усилия са вдъхновение", написа Кристалина Георгиева на официалната си страница във Фейсбук.

В началото на декември главата на Римокатолическата църква папа Франциск подари на римските бездомници престижния палат "Мильори“. Дворецът е собственост на Ватикана и се намира недалеч от площад „Свети Петър“. "Мильори“ е отстъпен безвъзмездно на Ватикана от богата римска фамилия през 30-те години на миналия век. От днес в него постоянно ще живеят 50 бездомници. В студени дни техният брой може да бъде и два пъти по-голям. В столовата могат да закусват и вечерят до 250 души.

Към "Мильори“ са проявявали голям интерес някои от най-големите световни хотелиерски вериги. Ремонтът на сградата е финансиран от милосърдната служба на Ватикана.

Facebook logo
Бъдете с нас и във