Банкеръ Daily

Свят

Кремъл ще проучи новите санкции на САЩ, преди да даде отговор

Кремъл заяви, че се нуждае от време, за да проучи въздействието на влизащите в сила от днес нови американски санкции на Русия, преди да обмисля какъвто и да било отговор. Президентът Владимир Путин обаче ще действа в съответствие с националните интереси на Русия, се казва в изявлението, цитирано от Ройтерс. 

По-рано този месец САЩ обявиха нови санкции срещу Русия заради случая "Скрипал".

Новите мерки засягат областта на чуждестранното сътрудничество, някои продажби на оръжие, финансирането за Русия и я лишават от кредитиране и от възможността да внася стоки и технологии с възможно двойно предназначение.

"Трябва да разберем първо в какво реално ще се изразяват тези санкции, какви действия в интерес на Русия изискват те", каза пред журналисти Дмитрий Песков, говорителят на руския президент, цитиран от ТАСС.

Той припомни, че Путин "нееднократно е заявявал, че ще действа на фона на подобни неприятелски актове така, както би съответствало на интересите на Русия".

Говорителката на руското министерство на външните работи Мария Захарова коментира, че новите американски санкции по случая "Скрипал" имат за цел да бъдат размити структурите в сферата на контрола и неразпространението на оръжията, включително в областта на забраната на химическите оръжия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във