Банкеръ Daily

Свят

Кремъл посреща с разбиране, че някои лидери няма да дойдат на утрешния парад

Кремъл очаква за утрешния Парад на победата в Москва да пристигнат лидерите на близо 10 държави и на няколко международни организации.

Същевременно Русия посреща с разбиране това, че някои ръководители по едни или други причини няма да присъстват на тържествата по повод 75-ата годишнина от разгрома на нацизма, заяви днес Дмитрий Песков, прессекретарят на руския президент Владимир Путин, цитиран от ТАСС.

Някои държавни лидери няма да пристигнат в Русия на първо място заради рестрикциите, свързани с коронавируса и продължаващи в други страни, каза пред журналисти Песков. Той изрази "абсолютно разбиране" от страна на Кремъл и признателност за първоначалната готовност на чуждестранните ръководители да споделят с ръководството на Русия радостта от празника.

Сред високопоставените гости на утрешния парад Песков посочи ръководители от Беларус, Босна и Херцеговина, Казахстан, Киргизстан, Молдова, Сърбия, Таджикистан, Узбекистан, а също така от Абхазия и Южна Осетия - грузински сепаратистки области, признати от Русия за независими държави.

По думите на прессекретаря на Кремъл ще присъстват и високопоставени представители на ОНД, Евразийската икономическа комисия и Организацията на Договора за колективна сигурност.

Facebook logo
Бъдете с нас и във