Банкеръ Daily

Свят

Кремъл порица Навални, че е обидил Путин

Обвиненията на критика на Кремъл Алексей Навални към президента на Русия Владимир Путин са необосновани и недопустими, а също абсолютно оскърбителни и неприемливи. Това заяви днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков по повод твърденията на Навални, че Путин е отговорен за отравянето му, предаде ТАСС.

Песков каза още, че разполага с информация, че западните спецслужби и в частност ЦРУ работят с Навални. По думите му това сътрудничество между западните служби и руския опозиционер се констатира "не за първи път и не за първи път те му дават разни инструкции".

По-рано председателят на Държавната дума Вячеслав Володин обвини Алексей Навални, че работи със спецслужбите и властите в западни държави и действа в техен интерес.

Руският президент Владимир Путин стои зад възможното ми отравяне, заяви за германското списание "Шпигел" Алексей Навални.

"Казвам, че Путин стои зад това престъпление, и нямам други версии за случилото се", каза руският опозиционер пред германското списание.

Навални заяви пред "Шпигел", че ще се върне в Русия. "Задачата ми сега е да остана безстрашен. И аз не се страхувам", каза той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във