Банкеръ Daily

Свят

Кремъл не коментира дали може да се стигне до сблъсък със САЩ заради Сирия

Дмитрий Песков

Кремъл не коментира възможността ситуацията в Сирия да прерасне в открито противопоставяне между Русия и САЩ в тази страна, предаде ТАСС.

"Ще оставя това без коментар", заяви Дмитрий Песков, прессекретарят на руския президент, запитан дали Кремъл не се опасява, че положението в Сирия ще доведе до открит сблъсък между Москва и Вашингтон.

"Ситуацията, свързана с действията на коалицията (начело със САЩ), безспорно буди доста сериозна загриженост", добави той.

Кремъл се надява, че по време на предстоящата среща на президента на САЩ Доналд Тръмп с украинския му колега Петро Порошенко Вашингтон "ще изпрати на Киев мощен сигнал", че е необходимо да бъдат изпълнени Минските споразумения, отбеляза Песков.

Кремъл не знае за готвен от държавния секретар на САЩ Рекс Тилърсън план за развитие на конструктивни отношения с Русия, съобщи той.

"Колкото до плана на Тилърсън, за който разбраха медиите, но за който ние засега не знаем, за коментар по въпроса по-добре потърсете министерството на външните работи", каза пред журналисти говорителят на Кремъл.

Русия не подготвя насрещни искания към САЩ в отговор на въпросния план, посочи Песков.

Facebook logo
Бъдете с нас и във