Банкеръ Daily

Свят

Кремъл не изключва нов разговор на Путин с Байдън

От Кремъл не изключват нов разговор между Владимир Путин и Джо Байдън. Това заяви Дмитрий Песков, говорител на руския президент, след като американският държавен глава спомена за такава възможност на вчерашната си пресконференция.

Според Дмитрий Песков общуването между президентите Путин и Байдън само може да се приветства, защото е полезно и за двете страни, предаде БНР.

Коментирайки думите на Байдън, че не се очаква в скоро време Украйна да стане член на НАТО, Песков каза, че това не означава отказ от приемането на страната в Алианса в средносрочна перспектива.

Той оцени положително сигналите, че Съединените щати са готови да обсъждат искането на украинска територия да не бъдат разполагани оръжия, които застрашават сигурността на Русия.

Песков допълни, че Москва продължава да очаква от Вашингтон писмени отговори на руските предложения за гаранции в сферата на сигурността.

За утре в Женева е планирана среща между руския министър на външните работи Сергей Лавров и американския държавен секретар Антъни Блинкън. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във