Банкеръ Daily

Свят

Кремъл: Идеята за санкции срещу Путин е деструктивна

Кремъл нарече днес "деструктивна" идеята за санкции срещу руския президент Владимир Путин, спомената вчера от американския му колега Джо Байдън в случай на нахлуване на Русия в Украйна, предаде Франс прес.

"В политически план това не е болезнено, това е деструктивно", заяви прессекретарят на Путин Дмитрий Песков, според когото тези санкции няма да имат ефект.

Запитан вчера от журналистка дали би обмислил санкции лично срещу руския президент, Байдън отговори положително. Ако Русия "превземе цялата страна" или "дори много по-малко" от това, ще има "огромни последици" и това "ще промени света", каза още американският президент. Той обаче не уточни какви ще бъдат евентуалните санкции срещу Путин.

Когато Вашингтон налага санкции на чуждестранни представители, те включват обикновено замразяване на средствата им и забрана за транзакции със САЩ.

Песков изтъкна, че руският закон по принцип забранява на високопоставените длъжностни лица да притежават авоари в чужбина, така че подобни мерки "изобщо не са болезнени" за властите.

Facebook logo
Бъдете с нас и във