Банкеръ Daily

Свят

Кралица Елизабет Втора се пенсионира след 18 месеца?

Нейно Величество кралица Елизабет Втора може да се пенсионира след 18 месеца и да отстъпи трона на сина си – принц Чарлз, пишат медиите на Острова. След 18 месеца британската кралица ще навърши 95. На тази възраст от кралските си задължения се отказа и съпругът й – принц Филип, съобщава NOVA.

Принц Чарлз е една стъпка по-близо до трона, след като показа, че може да се държи като истински монарх, коментирайки скандала около брат си – принц Андрю, твърдят източници, близки до кралското семейство. Той е наричан „краля в сянка”, след като доказа, че умело може да се справи с „катастрофата, която принц Андрю предизвика с интервюто си пред Би Би Си”.

Според британските медии, след 18 месеца най-големият син на кралицата ще поеме ролята на "принц регент", като по този начин ще поеме и всички задължения на кралицата.

„Скандалът около Андрю и Епстейн даде възможност на Чарлз да се намеси и да покаже, че може да управлява”, споделя източник пред The Sun.

Кралицата постепенно намалява броя на публичните ангажименти, на които присъства. От 332 през 2016 г., през 2018 г. те вече са все още впечатляващите 283. Междувременно тези на принц Чарлз се увеличават – 507 през тази година.

След завръщането си от Нова Зеландия и Соломоновите острови, Чарлз се насочи право към имението на кралицата в Норфолк, за да посети принц Филип. Предполага се, че двамата ще обсъдят бъдещите действия на кралското семейство, свързани със скандала около принц Андрю.

71-годишният Чарлз е престолонаследник на британския трон. Следващи по линията са синът му Уилям и внуците му – Джордж, Шарлот и Луи. В случай, че стане монарх, се очаква да приеме името Чарлз III.

Facebook logo
Бъдете с нас и във