Банкеръ Daily

Свят

Коронавирусът може да предизвика пандемия, предупреждава Франция

Новият френски министър на здравеопазването Оливие Веран заяви днес, че съществува реален риск епидемията от китайския коронавирус да се превърне в пандемия, разпространявайки се в целия свят, предаде Ройтерс.

"Това е както работна хипотеза, така и реална опасност", каза Веран пред радио Франс енфо. Той увери, че Франция е готова да се справи с всички варианти и здравната й система е достатъчно стабилна и добре подготвена.

Четирима пациенти, при които е установено наличието на вируса, все още се намират във френска болница, уточни Веран.

Миналата седмица във Франция почина 80-годишен китайски турист, който стана първата жертва на коронавируса в Европа, припомня Ройтерс.
Броят на смъртните случаи в Китай достигна 1868.

Световната здравна организация дефинира пандемията като разпространението на нова болест по цял свят, отбелязва Ройтерс.

Нова партида тестове, направени на 681 души на борда на круизния кораб "Даймънд принсес", който е поставен под карантина в Япония, са дали още 88 положителни резултата, съобщи днес японското министерство на здравеопазването, цитирано от Франс прес.

С това общият брой на установените случаи на плавателния съд, на борда на който има 3700 пътници и екипаж, достигна 542.

"Даймънд принсес" е край пристанище Йокохама, което е на 30 километра от мегаполиса Токио.

В съобщението не се уточнява от каква националност са новозаразените, отбелязва ТАСС.

Facebook logo
Бъдете с нас и във