Банкеръ Daily

Свят

Консерваторите на Борис Джонсън водят с осем пункта пред лейбъристите

Консервативната партия на британския премиер Борис Джонсън има преднина от осем пункта пред опозиционната Лейбъристка партия, сочи проучване на общественото мнение на ORB за в. "Сънди телеграф" преди изборите на 12 декември, предаде Ройтерс.

Проучването, осъществено на 30-31 октомври, сочи подкрепа за консерваторите от 36 процента, за лейбъристите - 28 процента, либералдемократите - 14 процента и за Партията за Брексит на Найджъл Фараж - 12 процента, според в. "Телеграф".

Найджъл Фараж заяви, че няма да се кандидатира за изборите през следващия месец, избирайки вместо това да води кампания в цялата страна срещу сделката на премиера Борис Джонсън с ЕС, предава Ройтерс.

"Дали да се кандидатирам в един райони и да се опитвам да вляза в парламента, или да служа на каузата по-добре, като премина надлъж и нашир Обединеното кралство, поддържайки 600 кандидати... Реших, че последният курс е правилният", обяви той.

Както е известно, Фараж, който заема твърда антиевропейска позиция, е бил кандидат за парламента седем пъти, но все безуспешно. Тази година създаде Партия Брексит и бързо спечели най-много гласове на европейските избори през май.

Партията му ще има представители във всички избирателни райони на предсрочните избори на 12 декември. Смята с, че той ще бъде голямата потенциална пречка за премиера Борис Джонсън да има повече представители в парламента.

Facebook logo
Бъдете с нас и във