Банкеръ Daily

Свят

Конгресът на САЩ подкрепи санкциите за "Северен поток 2" и "Турски поток"

Представители на Републиканската и Демократическата партия в американския Конгрес изразиха подкрепа за налагането на санкции по отношение на газопроводите "Северен поток 2" и "Турски поток", за които в сряда говори държавният секретар Майк Помпео.

Подкрепата бе изразена в писмо, публикувано на сайта на комисията по външни дела в Сената на Конгреса, предаде ТАСС.

Приветстваме решението на Държавния департамент да предупреди компаниите, участващи в полагането на тръбите на "Северен поток 2" и "Турски поток", се казва в документа. Конгресмените подчертават, че инициативата не отменя необходимостта от предложените миналата година ограничения по отношение на съдовете, свързани със строителството на руските тръбопроводи, а също и санкциите в рамките на законите за обезпечаване на енергийната безопасност на Европа.

В сряда Помпео заяви, че неговото ведомство ще включи "Северен поток 2" и "Турски поток" в числото на проектите, попадащи под рестрикциите в съответствие със Закона за противодействие на противниците на Америка посредством санкции, който целеше в частност да санкционира Русия за намесата й в изборите в САЩ и други нейни действия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във