Банкеръ Daily

Свят

Колет за Меркел от бежанци вдигна полицията на крак

Подаръкът, опаковката му и изпращачите му

Германската полиция щурмува пощенски клон, след като двама кандидати за убежище опитаха да изпратят колет с благодарствен подарък на канцлера Ангела Меркел, предаде ДПА.

Служител в клона, който се намира на бензиностанция в град Наунхайм в западната провинция Райнланд-Пфалц, се обадил на полицията, след като двамата кандидати за убежище - баща и син, оставили колета.

"Служителят намерил това за подозрително поради събитията през изминалата седмица", заяви полицейски говорител пред ДПА.

Районът около бензиностанцията бил отцепен и било доведено полицейско куче, което да провери колета. Той съдържал скулптура, изработена от по-възрастния бежанец специално за канцлера като благодарност за позволението да останат в Германия.

"Все още бихме искали да изпратим подаръка на канцлера. Но в момента не знаем как", каза синът пред местния вестник "Райн цайтунг".

Личният рейтинг на Ангела Меркел се е повишил след терористичното нападение, извършено миналата седмица срещу коледния базар в Берлин, показва публикувано днес социологическо проучване, цитирано от ДПА.

Подкрепата за партията й Християндемократически съюз и баварския й съюзник, Християнсоциалния съюз, се е покачила с два процентни пункта през последната седмица и е достигнала 38 процента. Това е най-високият резултат от година насам, посочва социологическият институт "Форса", направил анкетата.

Ако германците можеха да избират пряко канцлер, 52 процента от избирателите щяха да предпочетат Ангела Меркел, показва проучването.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във