Банкеръ Daily

Свят

Кои са най-високоплатените професии в Русия

Най-високоплатените професии в Русия са автомобилен инженер и заварчик. Тези данни бяха предоставени във вторник Руски научно-изследователски институт по труда в  Министерството на труда, предаде ТАСС. 

Заплати от 100 хиляди рубли (2 660.89 лв) се предлагат в обяви за работа за позициите инженер в автомобилната индустрия и заварчик.

Според експерти, специалист в операциите на междубанковия пазар може да разчита на заплата от 95 хиляди рубли. "От 90 хиляди рубли ще получат специалист по интегрирането на приложения за съхранение в облачни пространства, бизнес анализатор или специалист по моделиране на процесите на топлинна обработка. Заплатата от 85 хиляди рубли се предлага от специалист по потребителско кредитиране", подчертаха изследователите.

Специалистите  добавиха, че сред високоплатените професии са работнически професии (заварчик, сондаж), инженери (инженер-механици, специалисти по моделиране на процеси на топлинна обработка), специалисти по информационни и комуникационни технологии (специалист по интегриране на  приложения за съхранения на файлове), специалист по потребителско кредитиране, специалист по операции на междубанковия пазар). "Работодателите са готови да платят добри пари, защото търсенето на тези специалисти днес надхвърля предлагането", обясниха експертите.

Те описват професията на специалист в интегрирането на облачните приложения все още не е в All-Russian Classifier of Occupations, въпреки че в момента няма достатъчно специалисти с такава квалификация и необходимостта от тях нараства. "Инженер-механиците са търсени в машиностроенето, те създават програми, които осигуряват контрол и мониторинг на различни механизми", заявиха от изследователския институт.

Изследването е изготвено на базата на данни от отворени източници (Job Bank of Russia Jobs Bank, HeadHunter, SuperJob), използвайки аналитична система за мониторинг на развитието на сферата на професионалната квалификация, създадена от ВНИИ на труда съвместно с РЕУ. GV Плеханов.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във