Банкеръ Daily

Свят

Коалицията "Жени за Тръмп" ще се бори за преизбирането му

Лара Тръмп на учредяването на "Жени за Тръмп"

Докато срещу американския президент Доналд Тръмп се сипят обвинения в сексизъм, расизъм и ксенофобия заради нападките му срещу четири конгресменки от Демократическата партия, негови привърженички се организираха в негова подкрепа. На 16 юли във Филаделфия бе обявено началото на коалицията "Жени за Тръмп" лично от неговата снаха Лара Тръмп, съпруга на втория му син Ерик. Коалицията си е поставила за цел да работи за преизбирането на американския президент през 2020 г. за втори мандат.

Демократите и повечето медии не биха го признали, но президентът Тръмп работи за жените, се казва в декларацията на новото формирование. Вижте например процъфтяващата в момента икономика. Жени от най-различни професии сега работят повече от всякога и имат тази възможност благодарение на икономическата политика на президента, предлагаща им повече възможности да преследват мечтите си и да постигнат успех.

По време на неговото управление безработицата сред жените достигна най-ниското си ниво от 1953 г. и жени са заели над три милиона нови работни места от встъпването му в длъжност до днес - което значи, че 57 на сто новите 5,6 милиона работни места са отишли при жени.

Президентът осъзнава важността на това жените да участват в икономиката, заради което лансира глобална инициатива за 50 млн. долара за образоване, обучаване и финансиране на жени от други страни, за да се включат в работната сила. В момента има 14 проекта в 22 страни, главно в Африка, Латинска Америка и Югоизточна Азия, съдействащи на жените за намиране на работа и предприемачество.

Президентът Тръмп се грижи и за доходите на американските домакинства, като им осигурява възможност да си плащат сметките. В резултат на забележителната му данъчна реформа 90% от американците печелят повече благодарение на данъчните облекчения. В допълнение към това Тръмп удвои детския данъчен кредит до 2000 долара, така че повече пари да се връщат в джобовете на трудещите се майки.

Преизбирането на президента Тръмр за още четири години ще осигури продължаване на икономическите възможности за жените, по-безопасна среда за семействата ни и разумна здравна политика за следващите поколения. Обратното, социалистическият дневен ред на демократите ще сложи край на успехите на управлението на Тръмп и ще разруши американския просперитет. Тяхната политика предлага по-високи данъци, повишена престъпност и икономическа стагнация.

Вотът на жените бе ключов в изборите през 2016-а и ще бъде такъв и през 2020-а. Този път залогът ще е дори по-висок. Ние видяхме какво е възможно по време на управлението на Тръмп и едно ни е ясно: жените могат да разчитат на президента.

Facebook logo
Бъдете с нас и във