Банкеръ Daily

Свят

Клинтън отново води пред Тръмп?

Хилари Клинтън води на Доналд Тръмп с 6 процентни пункта броени дни преди президентските избори в САЩ, показва проучване на агенция Ройтерс и института Ипсос.

Агенцията отбелязва, че Клинтън е имала същата преднина, преди ФБР да оповести, че е подновило работа по казуса с имейлите на кандидатката на Демократическата партия.

От 1772 души, които или вече са гласували, или имат намерение да го сторят на 8 ноември, 45 процента казват, че подкрепят Клинтън, а 39 процента са за Тръмп. Проучването е направено от 28 октомври до 1 ноември.

При друг сондаж на Ройтерс/Ипсос, в който респондентите имат избор между четирима кандидати, Клинтън води с 8 процентни пункта. Тя събира актив от 46 процента, Тръмп е с 37, кандидатът на Либертарианската партия Гари Джонсън е с 5, а кандидатката на Зелените Джил Стайн - 2 на сто.

Предизборният щаб на Тръмп съобщи вчера, че кандидатът на Републиканската партия за президент на САЩ е събрал през октомври 100 милиона долара от 1,6 милиона малки дарения до 250 долара.

Facebook logo
Бъдете с нас и във