Банкеръ Daily

Свят

Китайско изложение за внос приключи със сделки за 71,13 милиарда долара

На  международно изложение за внос в Шанхай бяха подписани сделки с договорена сума от 71,13 милиарда долара, което е с 23% повече спрямо миналото издание. В бизнес форума участваха 3800 компании от 161 страни и редица международни организация, както и близо 500 хиляди клиенти от цял свят, съобщи China Radio International.

В сравнение с първото изложение, настоящото е по-интернационализирано и по-професионално ориентирано. Форумът се превръща постепенно в най-важната платформа за представяне на нови продукти и технологии, казва Сун Чънхай, вицепрезидент на ЕКСПО-то.

Представителят на германската компания за авточасти „Убасто" Сюе Уей посочи, че на настоящото изложение са представили своя нов проект за комфортно шофиране и той е получил много добри отзиви.

Изложението за внос в Китай е от голямо значение за изграждане на отворена глобална икономика и засилване на глобалното партньорство, както и за противопоставяне на протекционизма. „Някои страни се опитват да създадат повече търговски бариери, докато Китай обещава да отвори своя пазар. Чешката икономика е базирана на износа и страната е най-индустриализираната в Европа. Ще продължим да работим за отворена световна икономика", каза Радек Водрачек, председател на Камарата на представителите на чешкия парламент.

Компаниите от различни страни виждат потенциала на китайския пазар и получават реална полза от развитието на Китай. Много от тях планират да увеличат площите на своите изложби на третото изложение през идната година, каза още Сун Чънхай.

Facebook logo
Бъдете с нас и във