Банкеръ Daily

Свят

Китай ваксинира 84,4 милиона деца

Университетите, средните и начални училища напредват във ваксинацията, като 95 процента от всички китайски ученици над 18 години са получили ваксина срещу COVID-19.

Близо 84,4 милиона деца на възраст между 3 и 11 години са били ваксинирани срещу COVID-19 в цял Китай, като над 49,4 милиона от тях са получили подсилваща доза, съобщи Радио Китай. 

Здравните власти ще продължат да насърчават ваксинацията в тази възрастова група, като очакванията са ваксинацията на всички деца между 3 и 11 години без медицински противопоказания да завърши до края на тази година.

Университетите, средните и начални училища напредват във ваксинацията, като 95 процента от всички китайски ученици над 18 години са получили ваксина срещу COVID-19.

Към момента в страната са поставени над 2,37 милиарда дози и близо 1,074 милиарда души са завършили ваксинацията си, съобщиха  от Националната здравна комисия.

В сравнение с Европа и други части на света данните за новите Ковид-инфекции в Китай изгледат смешно ниски. В двайсет области на страната властите регистрират локални огнища на заразата. В някои градове се говори само за единични случаи, в други има по не повече от десетина или двайсет нови инфекции на ден. Най-много случаи има в Северен Китай, където през двата почивни дни зимата нахлу с минусови температури и снеговалеж, пише Дойче Веле.

След първия взрив на епидемията от коронавирус в Ухан в края на 2019 и началото на 2020 година, страната успя да овладее ситуацията с почти драстични мерки. И до днес границите на страната остават затворени, а полетите до Китай са сведени да минимум. Народната република е последната от големите държави в света, които се придържат към целта за „нула заразени“.

Facebook logo
Бъдете с нас и във