Банкеръ Daily

Свят

Китай с рекорден брой новозаразени - 206

Китай съобщи днес за 206 нови случая на заразяване с коронавирус, от тях 158 са се заразили на територията на страната, предаде Ройтерс.

Това е най-високият брой заразени от 21 месеца насам.

Освен това китайските здравни власти съобщиха, че са открити 29 нови асимптоматични случая, които страната класифицира отделно от потвърдените. Няма нови жертви, с което броят на жертвите на КОВИД-19 в страната остава 4636, при общо 101 077 случая от началото на пандемията.

Повечето от новите случаи са съсредоточени в северозападната провинция Шенси, чиято столица е град Сиан. 155 от случаите на заразяване на територията на Китай са регистрирани в 13-милионния град.

Общо от 9 декември насам в града са открити 485 случая. Местните власти наложиха строги мерки за овладяване на разпространението на заразата, в съответствие с наложената от Пекин политика за възпиране на епидемията във възможно най-ранен стадий.

Жителите на града нямат право да го напускат без разрешение на работодатели или здравните власти и в града се извършват масови тестове за откриване на заразените.

В Сиан не са регистрирани случаи на заразяване с варианта Омикрон, но такива са открити сред пристигналите от чужбина пътници и в Южен Китай.

Facebook logo
Бъдете с нас и във