Банкеръ Daily

Свят

Китай отвори отново туристическите атракции

Няколко големи туристически атракции в Китай започнаха да приемат отново посетители през последните дни, след като бяха принудени да затворят за повече от месец заради епидемията от COVID-19. Сред тях е паркът с прочутото Западно езеро (Сиху) в град Ханджоу, чиито посетители към момента са около 4000 дневно. Друг национален обект, който отвори врати, е планината Угун в провинция Дзянси, която в първия уикенд след като отвори бе заляна от желаещи да се разходят из нея и в момента управата на парка е поставила дневен лимит от 3000 души, за да ограничи възможността за предаване на вируса, предаде Radio China International.

По официални данни над 700 туристически атракции в Китай са отворени отново за посещения след пауза заради епидемията. Въпреки това в сила са някои рестрикции, за да се избегнат рискове от заразяване.

Така например в парка на Западното езеро в Ханджоу не се допускат групи с над 30 души, а публичните съоръжение се дезинфекцират по-често, на входовете се мери температурата на всички посетители. В планината Угун пък са забранени засега пикниците на открито, а предлаганата храна там е само пакетирана. При закупуването на билети онлайн посетителите трябва да предоставят данни за здравословното си състояние и пътувания.

На всички места посетителите трябва задължително да носят маски.

Разпространението на новия коронавирус в Китай вече е преминало връхната си точка. Това каза на пресконференция днес говорителят на китайския Държавен комитет по въпросите на хигиената и здравеопазването Ми Фън, цитиран от агенция Синхуа, предаде ТАСС.

Ми увери, че "пикът на разпространението на коронавируса от нов тип в нашата страна вече е преминал, броят на новите случаи на заболяването става все по-малък". През последната седмица във всички региони в Китай с изключение на провинция Хубей не са установени нови заболели, отбеляза той.

"Епидемичната ситуация като цяло се запазва на сравнително ниско равнище", добави представителят на китайските здравни власти.

По данни на Световната здравна организация случаите на заразяване с вируса, причиняващ заболяването Ковид-19, са над 118 000, а около 4300 човека са починали, отбелязва ТАСС.

Facebook logo
Бъдете с нас и във