Банкеръ Daily

Свят

Китай одобри ваксина срещу коронавируса

На 16 март в 20:18 часа рекомбинантната ваксина срещу COVID-19, разработена от екип учени от Военномедицинската академия на Китай, бе одобрена за клинични тестове, съобщи Радио Китай.

След пристигането си в Ухан на 26 януари, екипът ръководен от академик Чън Уей, в партньорство с местни предприятия, започнаха да работят бързо по изработването на новата ваксина, на базата на опита им в разработката на ваксина срещу ебола, като извършиха фармацевтични, фармакодинамични, фармакологични и токсикологични изследвания на рекомбинантната ваксина срещу коронавируса.

Чън Вей обяви, че според международните и китайски стандарти, вече е извършена първоначалната подготовка за качествен контрол, безопасно, ефективно и масово производство на ваксината.

При пациенти, третирани с препарата  отрицателни тестове на коронавирус са получени още на четвъртия ден след началото на лечението, докато при останалите са били необходими средно около 11 дни. Наблюдава се и значително по-добро състояние на белите дробове у всички третирани с препарата пациенти.

Facebook logo
Бъдете с нас и във