Банкеръ Daily

Свят

Китай иска да запази икономическото сътрудничество със САЩ

Икономическото ни сътрудничество със САЩ придвижи нашите двустранни отношения напред и ги направи много по-стабилни. Това заяви говорителят на китайското външно министерство Лу Канг на пресконференция в Пекин, на която коментира изборната победа на Доналд Тръмп.

Канг сподели, че икономическите връзки между двете страни са изключително плодовити. Той припомни, че търговията между САЩ и Китай се е увеличила от 2.5 млрд.долара през 1970 г. до 560 млрд. долара през миналата година.

"Надявам се Америка да разгледа нашите икономически и търговски връзки по обективен и безпристрастен начин. Така ще продължим напред. Вярвам, че ако Вашингтон вземе предвид държавния интерес и интереса на хората, ще вземе правилното решение", подчерта Канг, цитиран от британското издание "Гардиън".

Запитан, дали изборът на Тръмп за президент ще навреди на отношенията между двете страни, говорителят на китайското външно министерство уточни, че не би могъл да коментира веднага ситуацията. Той повтори, че Вашингтон ще вземе най-доброто решение, с което ще защити интереса на американския народ.

Facebook logo
Бъдете с нас и във