Банкеръ Daily

Свят

Китай е похарчил 5,87 милиарда долара за борба с коронавируса

Китайските власти са похарчили близо 5,87 милиарда долара за борба с новия коронавирус и планират да удвоят средствата, които да достигнат 11,53 милиарда долара. Това съобщи днес Оу Вънхан, помощник на китайския финансов министър, цитиран от  ТАСС.

По последни данни броят на заразените с новата пневмония в Ухан надхвърля 63 800 души, 1380 са починали, а над 6700 са оздравели. Вчера, на 13 февруари, в Китай са починали 121 души, заразени от коронавируса. Новите регистрирани случаи са около 5 хиляди. Тези цифри са подобни на данните от предишните дни.

Междувременно Пекин успокои света, че няма разрастване на заразата от Ухан, въпреки завишените данни. Здравните власти потвърдиха, че скокът в броя на загиналите и заразените е заради нова методика на преброяване. Но реалната ситуация не се е влошила и властите вярват, че ще може да бъде овладяна без болестта да тръгне масово по света.

Китай се надява, че до края на април коронавирусът ще бъде победен. Ограниченията, въведени в 11-милионния град Ухан, сега вече са в сила и за цялата провинция Хубей. Местният вестник "Хубей Жибао" съобщи, че е било разпоредено жилищните сгради да бъдат напълно изолирани. Разрешено е само по едно влизане и излизане от тях. Всички, които искат да влязат или да излязат, първо трябва да се подложат на измерване на телесната температура. 

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във