Банкеръ Daily

Свят

Китай е изнесъл медицински консумативи за 1,43 милиарда долара

Китай е изнесъл медицински консумативи на стойност 10,2 милиарда юана (около 1,43 милиарда щатски долара) от 1 март насам. Сред тях са 3,86 милиарда маски за лице, 37,52 милиона защитни облекла, 2,41 милиона инфрачервени термометри, медицински вентилатори, тестови комплекти и очила, заяви Дзин Хай, служител на Централното митническо управление. 

Китай винаги е обръщал голямо внимание на качеството и безопасността на изнасяните медицински консумативи и упражнява строг контрол над съответните продукти, подчерта Дзян Фан, служител на Министерството на търговията, цитирана от Радио Китай.

Тя посъветва да се закупуват продукти, които са регистрирани от китайските регулатори, да се проверява качеството им преди да бъдат пуснати в употреба и стриктно да се спазват инструкциите за приложението им.

До началото на април Китай е подписал търговски договори за закупуването на медицински консумативи с 54 държави и региона и 3 международни организации.

Дарение от 1000 вентилатора от Китай за Ню Йорк пристигна на летище JFK в събота. До средата на април азиатската страна ще се опита да достави 30 000 вентилатора, когато според здравните експерти се очаква да настъпи пикът на епидемията.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във