Банкеръ Daily

Свят

Киргизстан и Турция търсят атентатора от Истанбул

Властите в Киргизстан са в "постоянен контакт" в турските следователи, за да помогнат за идентифицирането на основния заподозрян за атентата в нощен клуб в Истанбул, след като медии съобщиха, че той може би произхожда от Централна Азия, съобщи ДПА.

Във връзка с възможното участие на гражданин на Киргизстан, представители на държавната комисия за национална сигурност са в постоянен контакт с турските власти, заяви говорителят на комисията Рахат Сюлайманов.

Той уточни, че един човек е бил разпитан, но "няма доказателства за намесата му в терористичен акт". Той е бил освободен след разпита, но разследването продължава, посочи Сюлайманов.

Същевременно киргизстанският гражданин Якхе Машрапов, идентифиран като атентатора, убил 39 души по време на новогодишно тържество в нощния клуб "Реина" в Истанбул, отрече тези обвинения, предаде ТАСС.

"Когато беше извършен терористичният акт на 31 декември, аз бях в Киргизстан. По никакъв начин не съм свързан с терористичния акт в Турция. От 2011 г. летя до Истанбул по работа", заяви той в интервю за изданието "Тюрмуш".

Facebook logo
Бъдете с нас и във