Банкеръ Daily

Свят

Кипър затваря моловете и ресторантите до края на годината

Кипърските власти разпоредиха днес затварянето на моловете и ресторантите до края на годината, за да овладеят резкия скок на новите случаи на коронавирус, съобщи Ройтерс. Мерките ще влязат в сила на 11 декември.

Освен това църковните служби ще се провеждат без присъствието на миряни.

Министърът на здравеопазването Константинос Йоану каза, че властите са готови да предприемат и по-строги мерки, ако ситуацията се влоши.

Средните училища ще бъдат затворени в понеделник и ще преминат към онлайн обучение. Началните училища и детските градини ще останат отворени, уточни Йоану.

През последните дни нивата на заразяване в Кипър отбелязват ръст. Властите наложиха комендантски час още през ноември.

В Черна гора от днес се прилагат новите мерки, приети с цел борба срещу пандемията от Ковид-19, като е предвидена забрана за излизане от домовете от 22 часа до пет сутринта, съобщи Танюг.

Магазините за хранителни стоки - малки, супермаркети и хипермаркети - ще работят от 7 до 20 часа, а фирми и предприемачи, които се занимават с търговия на нехранителни стоки и услуги, ще работят също от 7 до 20 часа, се предвижда в новите мерки.

В зависимост от големината на обекта ще трябва да бъдат осигурени по едно или повече лица, които ще контролират спазването на мерките.

Забранен е междуградският транспорт от петък в 22 часа до понеделник в 5 часа сутринта.

Задължително е правилното носене на маски и поддържането на физическа дистанция в закрити и открити пространства. Забранени са масовите социални събирания, както и събиранията по домовете.

Забранени са и събиранията на повече от четирима пълнолетни граждани на открито пространство.

Facebook logo
Бъдете с нас и във