Банкеръ Daily

Свят

Ким и Путин се срещат до края на месеца

Подготовката за срещата между руския президент Владимир Путин и севернокорейския лидер Ким Чен-ун почти е приключила. Това обяви прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

"Подготовката е във финалния си етап и тази среща ще се състои до края на април. За съжаление не мога да ви дам повече информация от това, което вече сме казали", каза той, без да посочи конкретна дата. 

Южнокорейската агенция "Йонхап" съобщи, че вероятно двамата лидери ще се срещнат във Владивосток. По информация на местни източници високопоставено лице на севернокорейското правителство наскоро е посетило железопътната гара във Владивосток, за да направи оценка на сигурността. Освен това стана ясно, че са предприети засилени мерки за сигурност в Далекоизточния федерален университет, където се допуска, че може да се състои срещата между Путин и Ким.

Срещата ще бъде първата на Ким и Путин. Севернокорейският лидер вече се е срещал два пъти с американския колега на Путин, Доналд Тръмп, като последната бе в края на февруари. "Йонхап" писа, че Ким се надява чрез Путин да окаже натиск на Тръмп за отстъпки от сегашните санкции срещу Пхенян.

Facebook logo
Бъдете с нас и във