Банкеръ Daily

Свят

Ким Чен Ун пак яхна белия кон

Севернокорейски медии днес разпространиха снимки на севернокорейския лидер Ким Чен Ун, който язди бял кон в снега на планина, смятана от севернокорейците за свещено място, предадоха световните агенции. На кадрите освен Ким се виждат и група ездачи, сред които и съпругата на севернокорейския лидер И Сол Джу.

Специалисти по севернокорейските въпроси твърдят, че понякога след визитите на Ким на планината Пекту севернокорейският лидер прави важни политически съобщения или кардинални политически промени.

Разпространението на кадрите става в момент, в който преговорите със САЩ по севернокорейската ядрена програма са в задънена улица. Пхенян даде на Вашингтон срок до края на годината, за да направи отстъпки в разговорите.

Ким посещава планината Пекту обикновено по два пъти на година. През ноември 2013 г. след посещение там той направи чистка сред приближените си, която засегна и негов влиятелен чичо. През декември 2017 г. Ким се качи отново на планината Пекту и след това бе обявена историческата му среща на върха с Доналд Тръмп, състояла се през юни 2018 г. в Сингапур.

Facebook logo
Бъдете с нас и във