Банкеръ Daily

Свят

Ким Чен Ун благодари на строителите на севернокорейски град

Председателят на Държавния съвет на Северна Корея Ким Чен Ун изрази благодарност и признателност към работниците на най-големия строителен проект през последните години в град Самджион, съобщи централният вестник на народната република "Нодон Синмун", цитиран от TACC.

"Уважаемият върховен лидер, другаря Ким Чен Ун, благодари на работниците, които искрено и от все сърце допринесоха за създаването на град Самджион“, се подчертава в новината. В същото време изданието не дава други подробности, като кога е изпратено благодарственото съобщение до строителите, както и къде в момента се намира самият лидер.

Междувременно Централната телеграфна агенция на Северна Корея обяви в неделя сутринта, че Ким Чен Ун е получил поздравителна телеграма от ръководителя на Комунистическата партия на Руската федерация Генадий Зюганов по повод годишнината от срещата на върха на лидерите на Русия и КНДР във Владивосток на 25 април 2019 г.

Посланието изразява пожелания за просперитет на корейския народ и добро здраве и щастие на Ким Чен Ун.

Лидерът на КНДР не се е появявал публично от 11 април, когато проведе заседание на Политбюро на Централния комитет на Корейската партия на труда по въпросите на вътрешната политика. 

Ким Чен Ун не присъства на годишната сесия на Върховното национално събрание на 12 април, а също и за първи път по време на неговото управление не присъства на церемонията по случай 108-ата годишнина от рождението на Ким Ир Сен на 15 април.

Отсъствието на върховния лидер в редиците на ръководството на страната по време на основния национален празник породи слухове за неговата евентуална болест и дори гибел, които в момента не се коментират от официални лица и средствата за масова информация на народната република и не се потвърждават от източници в Пхенян.

Facebook logo
Бъдете с нас и във