Банкеръ Daily

Свят

Киев не се интересува от мира в Донбас, смята украински опозиционер

Украинският политик, лидер на политическия съвет на партията "Опозиционна платформа - за живота" Виктор Медведчук смята, че кандидатите за президентското място Владимир Зеленски и  Петро Порошенко не се интересуват от установяване на мир и спиране на военните действия на Донбас, предава ''РИА Новости''.

''Нито Зеленски, нито Порошенко, за разлика от повечето украинци, не се интересуват от установяване на мир, прекратяване на военните действия и връщане на Донбас в  Украйна.'', заяви политикът.

Той отбеляза, че кандидатите, които обещават на избирателите си да възстановят мира в Донбас, "категорично заявяват, че няма да водят преки преговори с представители на Донецк и Луганск".  Медведчук вярва, че политиките на Зеленски и Порошенко в това отношение доста си приличат.

''Отказът от преки преговори с Донецк и Луганск, където живеят граждани на Украйна, означава отсъствието на мир и отказ от връщането на тези хора и територии в Украйна “, подчерта Медведчук.

Вторият кръг на президентските избори в Украйна ще се проведе на 21 април. В него ще участват държавният глава Петро Порошенко и комикът Владимир Зеленски.

Facebook logo
Бъдете с нас и във