Банкеръ Daily

Свят

Кейт Мидълтън дари косата си за онкоболни деца

Преди няколко месеца Кейт Мидълтън се появи с доста по-къса прическа и бе подстригала голяма част от дългата си коса, сочи Edna.bg. Оказва се, че тогава херцогинята се е разделила с косите си в името на благотворителна кауза. Тя ги е дала за направата на перука за болно от рак дете.

Близки до кралската фамилия споделят, че личната фризьорка на Кейт от няколко месеца настоявала да подстриже косите й, защото били много дълги. В крайна сметка тя се разделила с 18 см от своята грива, но решила да не изхвърля отрязаното, а да го дари анонимно на благотворителната организация Little Princess Trust, която подпомага изработването на перуки за деца, загубили своята по време на химио- или лъчетерапия.

Tова се случило преди няколко месеца, но едва сега става обществено достояние, тъй като близки на Кралската фамилия издават благоторителния жест на Катрин. “Косата е била изпратена под чуждо име”, споделя източник пред Daily Express. “Някъде малко момиченце ще носи перука от косите на истинска принцеса”, коментира събеседник на изданието от кралския двор.

Facebook logo
Бъдете с нас и във