Банкеръ Daily

Свят

Карлос Чакала отново пред съда

Близо 43 г. след атентата в Париж, в който бяха убити двама и ранени десетки души, във френската столица започна съдебният процес срещу Карлос Чакала, предаде АФП.

67-годишният известен международен терорист от 70-те и 80-те години, чието истинско име е Илич Рамирес Санчес, ще бъде съден в продължение на три седмици от специален съд за терористични убийства.

Атентатът от 1974 г. е най-отдавнашният, за който венецуелецът е преследван от френското правосъдие, и последният, за който той ще е съден от Франция.

На 15 септември 1974 г. двама души бяха убити и а 34 ранени при експлозията на граната в търговски пасаж в сърцето на Париж. Съдът ще изслуша 17 свидетели и две вещи лица по делото.

Карлос Чакала може да бъде осъден на доживотен затвор.

Венецуелецът, който лежи във френски затвор, откакто бе заловен от френските специални служби в Судан през 1994 г., досега на два пъти е получил доживотна присъда - за убийството на трима души, сред които двама полицаи през 1975 г. в Париж и за четири бомбени атентата, в които са убити 11 души и ранени близо 150 през 1982 и 1983 г. в Париж, Марсилия и в два влака.

Преди няколко години пък бе разкрито, че Чакала е идвал няколко пъти в България преди 1990 г.

Facebook logo
Бъдете с нас и във