Банкеръ Daily

Свят

Кандидат за Конгреса на САЩ заплаши съперника си с "руски и украински убийци"

Междинните избори за Конгреса на САЩ ще се проведат през 2022 г., а  конкуренцията във Флорида е една от най-ожесточените сред всички щати.

Републиканецът Уилям Брадък, който се бори за място в Конгреса на САЩ от Флорида, заплаши да елиминира политическия си съперник с помощта на "отряд убийци - украинци и руснаци". Това съобщи в четвъртък вестник  Политико, като се позова на запис на телефонния разговор на политика.

Според изданието Брадък в разговор с политическата активистка Ерин Олшевски я призовава да не подкрепя съперничката му на изборите Анна Паулина Луна. Той също така твърди, че "има достъп до отряд от убийци - украинци и руснаци“, като добавя, че Луна трябва да излезе от надпреварата, за да не й се случи нещо лошо.

"Наистина не искам да отнема живота на някого за доброто на хората в САЩ, това ще ми разбие сърцето. Ако обаче е необходимо, тогава трябва да се направи", е казал политикът. 

Олшевски е направила запис на разговора и го предала на репортери. Брадък, в отговор на въпросите на медията, не потвърди, че разполага с отряд убийци, но не отрече факта, че е разговарял с активистката. Той заяви, че няма доказателства за това, а също така предположи, че записът е могъл да бъде фалшифициран или променен.

Междинните избори за Конгреса на САЩ ще се проведат през 2022 г., а  конкуренцията във Флорида е една от най-ожесточените сред всички щати.

Facebook logo
Бъдете с нас и във