Банкеръ Daily

Свят

Камарата на представителите в САЩ подкрепи разследване срещу Тръмп

Камарата на представителите на Съединените щати гласува да даде зелена светлина на следващия етап от разследването за импийчмънт на Доналд Тръмп.

Републиканците критикуват действията на демократите, откакто председателят на долната камара Нанси Пелоси обяви в края на септември, че Камарата на представителите започва официално проучване за импийчмънт. Според Пелоси проверката е необходима, след като Тръмп призна, че е поискал от украинския президент да разследва бившия вицепрезидент на САЩ Джо Байдън и сина му. Републиканците смятат, че Пелоси не е следвала процедурата, защото долната камара не е провела официално гласуване на процедурата по разследване.

По време на този разговор, за който стана ясно след сигнал, подаден от разобличител, Тръмп е поискал от събеседника си да "се заинтересува" от неговия съперник от Демократическата партия Джо Байдън и бизнеса на сина му Хънтър в Украйна. Оттогава демократите го обвиняват, че е злоупотребил с властта си за лични цели. Джо Байдън има сериозен шанс да се изправи срещу него на президентските избори през 2020 година.

"Никой - нито републиканец, нито демократ, не трябва да бъде допускан да излага на риск сигурността и репутацията на Съединените щати. Още повече - за да извлече политически дивиденти. Нито президентът, нито който и да е друг има право да принуждава някого да му съдейства за подобни неща",  коментира председателят на правната комисия на Конгреса Джери Надлър.

Facebook logo
Бъдете с нас и във