Банкеръ Daily

Свят

Камарата на представителите ограничи носенето на оръжие

Камарата на представителите на САЩ прие вчера широкообхватен законопроект за контрол върху оръжията в отговор на неотдавнашните масови стрелби в Бъфало, Ню Йорк, и Ювалди, Тексас. Той повишава на 21 години възрастовата граница за закупуване на полуавтоматични пушки и забранява продажбата на пълнители за боеприпаси с капацитет над 15 патрона, съобщи Асошиейтед прес.

Текстът беше приет с 223 срещу 204 гласа, разделени предимно по партийни линии. Той почти няма шанс да стане закон, тъй като Сенатът продължава преговорите, насочени към подобряване на програмите за психично здраве, засилване на сигурността в училищата и подобряване на проверките на миналото на купувачите.

Но законопроектът на Камарата на представителите дава възможност на законодателите от Демократическата партия да представят пред избирателите през ноември позицията си по отношение на политики, които според социологическите проучвания се ползват с широка подкрепа. "Не можем да спасим всеки живот, но, Боже мой, не трябва ли да се опитаме? Америка, ние те чуваме и днес в Камарата на представителите предприемаме действията, за които настояваш", каза Вероника Ескобар, демократка от Тексас. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във