Банкеръ Daily

Свят

Камарата на общините отказа да разгледа сделката на Джонсън

Председателят на Камарата на общините на британския парламент (долната камара на британския парламент)  Джон Бъркоу осуети опита да британското правителство да внесе отново за гласуване днес споразумението за Брексит, договорено от премиера Борис Джонсън с Европейския съюз миналата седмица.

"Външните обстоятелства от събота досега не са се променили. Имайки предвид това, реших, че предложението на правителството днес няма да се обсъжда, защото това би било повторение на вече проведените дебати и нарушение на правилата за работа на парламента", каза Бъркоу.

Сега вниманието се насочва към законопроекта за излизане на страната от ЕС, който беше публикуван днес, след като британското правителство се опитва да сключи споразумение за Брексит преди 31 октомври, когато Великобритания трябва да излезе от ЕС. При създалото се положение администрацията на Джонсън ще трябва  да продължи да работи за прокарване в парламента на законодателството, необходимо за ратификацията на сделката за Брексит.

Джонсън изпрати в събота до председателя на Европейския съвет Доналд Туск общо три документа: неподписано писмо с искане за отлагане на Брекзит; мотивационно писмо, в което обяснява, че е бил принуден да го направи; и подписано писмо, в което подчертава, че всяко отлагане на Брекзит би било грешка.

"Даунинг стрийт" 10 е против каквито и да е било изменения в законодателството за Брексит относно митническия съюз, като се мотивира, че настоящото предложение от ЕС е единственото.

Facebook logo
Бъдете с нас и във