Банкеръ Daily

Зоран Заев пита:

Как всички произлизат от маймуните, само македонците от българите

В опит да посочи на бившия български колега Бойко Борисов цялата абсурдност на позицията на София по отношение на македонската идентичност, премиерът Зоран Заев го попитал как е възможно само македонците да произлизат от българите, съобщава македонският портал Plusinfo.

"Според науката всички произхождаме от маймуните, а според вярата всички идваме от Адам и Ева. И как само македонците да са произлезли от българите?", е казал Заев разговор с Борисов.

Заев повторил, че "проблемът с България е смешен. Казват, че приемат реалността на македонската идентичност и език, но искат да видят корените".

Той добавил, че историко-образователната комисия трябва да разработи всички възможни аспекти и да намери решение за всички исторически личности и по този начин да ни направи приятели, а не да ни разделя.

"Не се отказвам, защото Европейският съюз няма алтернатива. Продължаваме европеизирането у дома, но това не е същото като европеизирането чрез преговорния процес, чрез глави. Чрез глави и клъстери милиони идват за подкрепа, за да те мотивират и да те насърчат наистина да покажеш ползата и ефектите от реформите в страната", казал Заев.

Той оценил, че българският народ е показал на последните избори, че иска европейско ръководство, което решава проблеми.

Facebook logo
Бъдете с нас и във