Банкеръ Daily

Свят

"Жълтите жилетки" вече протестират и срещу медиите

Френските жълти жилетки - недоволните от социалната и данъчната политика на президента Еманюел Макрон, се събраха на седми поред съботен протест, но бяха доста по-малобройни.. Няколкостотин демонстранти преминаха в шествие през централите на водещи френски телевизии.

Протестиращите, някои от които скандираха "Журналисти - колаборационисти!", минаха край централните офиси на телевизионната мрежа Бе Еф Ем и държавната "Франс Телевизион". Те казаха, че смятат да посетят и други телевизии.Според радио "Франс енфо", близо до студиата на Бе Еф Ем е имало сблъсъци между демонстранти и полиция. Според протестиращите журналистите обслужват властта, съобщи Би Ти Ви.

Шествия имаше и в Марсилия, Бордо, Лион. Към мирно протестиращите и днес се присъединиха и радикално настроени хора, които предизвикаха сблъсъци с полицията. Очаква се на 31 декември да е осмият протест на жълтите жилетки, въпреки това традиционният новогодишен спектакъл в Париж не е отменен.

Скъпите горива отключиха масови протести и във Франция. Париж преживя невиждано улично недоволство за последните 40 години.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във