Банкеръ Daily

Свят

Жертвите на Ковид-19 в САЩ надминаха 10 000

В Съединените щати броят на починалите от коронавируса надмина 10 хиляди.

Властите предупреждават, че пикът все още не е достигнат и наблегнаха над важността за спазване указанията за социална дистанция.

По данни на университета "Джонс Хопкинс" броят на жертвите на Covid-19 приближава 11 хиляди в САЩ, а заразените са най-малко 364 хиляди, предаде БНР.

В Ню Йорк, където е епицентърът на пандемията, огромният брой починали накара болници да използват хладилни камиони за съхраняване на тела и дори имаше предложения парк да бъде използван за временно гробище.

Но в понеделник се появи малък лъч светлина след като стана ясно, че няма значимо покачване в броя на смъртните случаи вече втори пореден ден.

Въпреки това губернаторът Андрю Куомо нареди училищата да останат затворени за още три седмици и каза, че сега не е моментът хората да се отпускат.

Куомо допълни, че ще е грешка ако рестрикциите се отслабят прекалено рано.По изчисление на здравни експерти жертвите на коронавируса в Америка дори при спазване на указанията за социална дистанция ще бъдат между 100 и 240 хиляди.

Въпреки мрачните прогнози в страната все още има щати, които на фона на остра критика не са въвели специални мерки за забавяне разпространението на вируса. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във