Банкеръ Daily

Свят

Жертвите на коронавируса в Китай са вече 170, още 1700 са заразени

Броят на починалите в Китай от новия коронавирус достигна 170 души, а над 1700 нови случая на заразени бяха установени в страната, съобщи китайското правителство, цитирано от Франс прес.

От новите смъртни случаи 37 са в провинция Хубей и един е в провинция Съчуан.

Общият брой на заразените е около 7700, което надвишава броя на хората, които бяха заразени от тежкия остър респираторен синдром. Този коронавирус отне през 2002 и 2003 г. живота на 774 души, от които 349 в Китай.

Трима от общо 206 японци, евакуирани от китайския град Ухан, са заразени, съобщи тази сутрин японското министерство на здравеопазването.Те ще бъдат лекувани в болница в Токио, която е специално подготвена за приемането на такива пациенти.

Още 210 души бяха върнати в Япония със самолет тази сутрин. Предстои и те да бъдат изследвани за болестта.

Никой от евакуираните 195 американци от Ухан не проявява симптоми, съобщи Центърът за контрол и превенция на заболяванията в САЩ.

Пристигналите вчера сутринта със самолет във военноморската боза в Ривърсайд, Калифорния, ще останат там под 72-часова карантина.

Нови случаи на коронавируса в Европа има във Финландия и Франция.

Във Франция е потвърден пети случай на зараза с новия коронавирус от Китай, съобщи здравната министърка Анес Бюзен, цитирана от Ройтерс. Тя уточни, че новият пациент е дъщерята на 80-годишен човек, който вече е настанен в болница със заболяването.

Вече имаме пет случая, два от които са под наблюдение, каза на пресконференция министърката, предава БТА.

Бюзен съобщи, че първият самолет, който ще евакуира френски граждани от огнището на заразата град Ухан, ще отпътува за Китай по-късно днес, а втори самолет ще замине утре или в петък.

Канадското правителство ще репатрира сънародниците си, живеещи в района на Ухан, съобщи днес канадският външен министър Франсоа-Филип Шампан, цитиран от Франс прес.

Около 160 канадци от района на Ухан поискаха консулско съдействие и правителството ще изпрати самолет, каза на брифинг с журналисти министърът.

Шампан каза също, че ведомството му съветва канадците да не предприемат пътувания до Китай, поради бързото разпространение на вируса.

Facebook logo
Бъдете с нас и във