Банкеръ Daily

Свят

Жертвите на коронавируса в Испания достигнаха 19 130

Общият брой на жертвите на новия коронавирус в Испания достигна 19 130, предаде Ройтерс, като цитира здравното министерство.
През последните 24 часа коронавирусът е отнел живота на 551 души. Вчера бе съобщено за 523 жертви.
Общият брой на заразените в страната достигна 182 816 днес, спрямо 177 633 вчера.

Тайван обяви, че за втори път тази седмица не са открити нови случаи на заразяване с коронавируса и отчете ниска смъртност и висок процент на възстановяване на пациентите с Ковид-19, предаде ДПА.

Нулев брой случаи на предаване на заразата беше обявен и във вторник, за пръв път от 9 март. Освен това за четири поредни дни на територията на острова няма случаи на предаване на болестта. От понеделник насам страната е съобщила само за 7 заразени, като всички те са пристигнали от чужбина.

Досега Тайван е съобщил за 395 заразени, от които 340 са дошли от чужбина. В страната бяха отбелязани 6 смъртни случая, дължащи се на коронавируса, а 155 пациенти се възстановиха, съобщава Центърът за координация на борбата с епидемиите.
Здравният министър Чън Шъ-чун заяви, че страната се справя добре със ситуацията. За момента процентът на жертвите е 1,52 на сто, а на вече възстановилите се - 39,2 на сто.

"Въпреки това трябва да поддържаме висока степен на готовност, защото всяка небрежност може да доведе до скок в броя на регистрираните случаи", подчерта Чън на пресконференция.

За първи път от почти месец в Чехия няма увеличаване на смъртните случаи от коронавируса, съобщи днес чешкото здравно министерство, цитирано от ТАСС.

От 23 март не е имало нито един ден без нови смъртни случаи от Ковид-19. Повратът е настъпил в сряда, когато статистиката е останала непроменена. Броят на смъртните случаи второ денонощие подред остава 166.

В Чехия в момента са регистрирани 6303 заразени с коронавирус. През изминалото денонощие бяха потвърдени 152 нови случая на заразата, а са оздравели 831 души. От началото на март са направени тестове на 146 004 жители на страната.

Здравното министерство прогнозира, че в края на този месец в страната може да има 11 000 заразени с коронавирус.

Белгийските здравни власти отчетоха днес трайно намаляване на новооткритите случаи на заразени с Ковид-19, както и ръст в броя на починалите за последното денонощие. От 417 починали в сряда, 282 са възрастни хора от старчески домове, които не са били приемани в болница.

До днес в страната са починали 4857 заболели и са установени 34 809 носители на заразата от извършени над 100 000 лабораторни изследвания. Властите уточниха, че броят на починалите включва случаите, потвърдени с лабораторен тест, както и "съмнителни" смъртни случаи в старческите домове. Отбелязва се, че около една трета от починалите в дом за стари хора са били изследвани за заболяването.

За последното денонощие в болница са постъпили 310 души, а общият брой на приетите за лечение в страната досега заради епидемията достига 12 242 души. В сряда 455 души са напуснали болница с подобрено здраве.

Белгийските власти решиха вчера да удължат въведената обща карантина до 3 май. Премиерът Софи Уилмес днес поясни, че след тази дата може да се очаква постепенно възобновяване на търговската дейност в страната.

Facebook logo
Бъдете с нас и във