Банкеръ Daily

Свят

Жертвите на коронавируса стигнаха 106, нови 1300 души са заразени

Броят на жертвите на коронавируса в Китай нарасна до 106 и почти 1300 нови случая на заразяване са потвърдени, съобщиха пред АФП китайските властите.

Здравната комисия в централната провинция Хубей, епицентърът на епидемията, заяви, че още 24 души са починали от вируса, а 1 291 са новите заразени, което увеличава общия брой потвърдени случаи на заразяване до над 4000 в цялата страна.Министерството на здравеопазването на федералната област Бавария потвърди първи случай на коронавирусна инфекция в Германия, пациентът е изолиран.

"Мъж от окръг Старнберг е заразен с новия тип коронавирус. Това беше потвърдено от представител на министерството на здравеопазването на Бавария в Мюнхен", се казва в съобщение, публикувано на уебсайта на баварската агенция.

"Пациентът за сега е в добро клинично състояние, той е изолиран и е под лекарско наблюдение", се казва още в съобщението.

Здравните власти са идентифицирали лицата, които са били в контакт с пациента и те са получили информация за симптомите на заболяването, строгите хигиенни правила и начините за предаване на болестта.

Същевременно, четирима души, за които има опасения, че са заразени с коронавирус, бяха хоспитализирани в Чехия.

Вече над 4500 души носят заразата.

Facebook logo
Бъдете с нас и във