Банкеръ Daily

Свят

Жена оглави сухопътните сили на САЩ

Кристин Уормът

Сенатът на Съединените щати за пръв път одобри жена за ръководител на сухопътните сили. Кристин Уормът, която оглавяваше екипа на Джо Байдън, подготвящ прехода във властта в Пентагона след избирането на новия американски президент, направи много добро впечатление на членовете на сенатската комисия за въоръжените сили по време на изслушване този месец.

При изслушването й много от сенаторите зададоха въпроси, свързани с това как Уормът възнамерява да се справи с някои от сериозните проблеми, с които се сблъсква американската армия, като например сексуалните посегателства и спречкванията по расов признак. Уормът обеща да промени начина, по който се преследват сексуалните посегателства и други престъпления, извършвани в армията.

Та има богат опит в Пентагона, тъй като досега е заемала различни постове, свързани с опазването на националната сигурност на САЩ. Била заместник-министър на отбраната при управлението на Барак Обама. Заемала е постове в министерството на отбраната, а също така и в министерството на вътрешната сигурност.

Преди да бъде номинирана за заместник-министър на отбраната за политика,  Уормът служи в Съвета за национална сигурност като специален помощник на президента и старши директор на отбранителната политика и стратегия.  От 2009 до 2010 г. тя е главен заместник-помощник-секретар по отбраната на страната.

Facebook logo
Бъдете с нас и във