Банкеръ Daily

Свят

Извънредно от Бъкингам: Принц Филип се оттегля от публични задължения

Принц Филип, съпругът на кралица Елизабет Втора, се оттегля от публични ангажименти, съобщи представител на Бъкингамския дворец в извънредно изявление.

Кралицата обаче ще продължи да работи активно, уточни лорд Чембърлейн, който е управител на кралското домакинство, в специално изявление пред целия персонал, за което бяха информирани и медиите.

Необичайното събитие накара журналисти от всички медии да се стекат към Бъкингамския дворец.

Някои френски медии тази сутрин дори съобщиха, че най-вероятната причина е смъртта на 95-годишния принц Филип. Кореспондентът на Би Би Си по кралски въпроси обаче съобщи по-късно, че е бил уверен, че не става дума за здравето на кралицата или принца.

Изявлението трябваше да бъде направено рано сутринта, но последва отлагане. Медиите припомиха, че вчера кралското семейство е изглеждало в добро здраве. Кралицата прие премиера Тереза Мей в рамките на процедурата по разпускане на парламента, а принц Филип присъства на откриването на нова трибуна на игрище за крикет. Елизабет II навърши миналия месец 91 години, а принц Филип ще стане на 96 по-късно през годината.

Facebook logo
Бъдете с нас и във