Банкеръ Daily

Свят

Извадиха малко момиченце от развалините в Измир

Малко момиченце бе извадено живо от спасителите в Измир изпод руините на напълно разрушена сграда 91 часа след земетресението в петък, съобщи  СиЕнЕн-Тюрк.

Спасители чули писъците на малката Айда Гезгин и часове по-късно успяха да я извадят на носилка, докато екипи продължават да търсят оцелели в руините на блок с пет апартамента, съобщава агенция Ройтерс. Вчера, след 65 часа прекарани под развалините, спасители извадиха и тригодишната Елиф Перинчек. Нейна снимка, на която здраво стиска палеца на своя спасител, се превърна в символ на надежда и на волята за живот след разрушителния трус.

Службата по управление на бедствия и извънредни ситуации на Турция съобщи, че загиналите при земетресението в Егейско море вече са 92-ма, а 994 са ранени.

"Спасителните работи в момента участват около 8 000 души, 25 кучета-спасители и над хиляда превозни средства, които продължават да търсят живи в руините на рухналите сгради", се казва в съобщението.

На 30 октомври в Егейско море в западната част на Турция бе регистрирано земетресение с магнитуд 6,6 по Рихтер, като епицентърът му бе на дълбочина 16,5 км.

Facebook logo
Бъдете с нас и във