Банкеръ Daily

Свят

Израел се закани на Иран: Ще нанесе страшен удар на всеки, ако го нападне

Иран ще нанесе страшен удар на всеки, който нападне територията на страната. Иран да се подготви, ако реши да напада. Това обяви премиерът Бенямин Нетаняху, съобщи „Йерусалим пост“. 

"Тръмп трябва да бъде поздравен за това, че действа бързо, смело и решително срещу иранския генерал Касем Солеймани. Ние изцяло подкрепяме САЩ. Касем Солеймани беше подбудител на терора номер едно и Близкият изток ще бъде по-безопасен без него. Солеймани дестабилизира много държави от десетилетия; той сееше страх, мизерия и мъка", коментира Нетаняху и повтори, че Съединените щати нямат по-голям приятел от Израел, а Израел няма по-голям приятел от Съединените щати.. 

Според него Иран се опитва да навреди на Израел, защото разбира, че това е най-мощната регионална сила. Но трябва да си даде сметка, че да агресивните намерения могат да донесат печален резултат. 

Преди дни той определи американския президент Доналд Тръмп като "достоен за признателност". Според Нетаняху Солеймани е отговорен за планирането и провеждането на "много терористични атаки" в Близкия изток и извън него.

Високопоставен ирански служител предупреди в понеделник, че израелските градове Хайфа и Тел Авив ще бъдат превърнати в пепел, ако Вашингтон се реши на военни действия. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във