Банкеръ Daily

Свят

Израел премахна изискването за носене на маски на закрито

Израел премахна изискването за носене на маски на закрито, което беше в сила в продължение на близо година, на фона на продължаващия спад на броя на новите случаи на заразяване с коронавирус, предаде Асошиейтед прес.

Изискването престана да важи снощи. Носенето на маски остава задължително в болници, домове за възрастни хора и на международни полети.

Броят на новите случаи на заразяване с КОВИД-19 в Израел спадна до около 200 на ден. За сравнение, през януари имаше дневно по над 1200 случая на заразяване.

От началото на пандемията преди две години Израел регистрира над 4 милиона случая на заразяване с коронавируса и най-малко 10 658 смъртни случая, като над една пета от тях са отчетени след януари, съобщи израелското здравно министерство. Над 72% от 9,4-милионното население на страната са ваксинирани с поне една доза от ваксината на "Пфайзер/Бионтех" и почти половината са ваксинирани с три дози.

Израел затвори границите си през ноември след появата на новия вариант Омикрон на коронавируса, но впоследствие отново ги отвори за чуждестранни посетители и премахна почти всички антиковидни ограничения.

Facebook logo
Бъдете с нас и във