Банкеръ Daily

Свят

Израел одобри ваксинирането на деца над 5 г.

Израел одобри поставянето на ваксини срещу COVID-19 на деца от 5 до 11 години, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Решението, обявено от здравното министерство, идва след одобрението на мярката от експертна комисия миналата седмица, след като американските власти по-рано този месец вече предприеха аналогична стъпка. Служба за храните и лекарствата на САЩ одобри спешно прилагане на ваксината на "Пфайзер/Бионтех" за възрастовата група между 5 и 11 години с дози от по 10 микрограма.

Израел бе една от първите държави по света, която проведе масова ваксинационна кампания сред пълнолетните и подрастващите по-рано тази година, и стана първата страна, предприела масова кампания за ваксинация с подсилваща доза през лятото.

Бахрейн даде разрешение за извънредна употреба на лекарство срещу КОВИД-19 на компанията "АстраЗенека", предаде Ройтерс, като се позова на държавната осведомителна агенция.

Бахрейн е първата държава, одобряваща лекарството "Евушелд". Неговата употреба ще бъде ограничена за пълнолетни граждани, които имат отслабен имунитет или вземат имунопотискащи медикаменти, както и за хора с професии, които ги излагат на риск от заразяване.

Facebook logo
Бъдете с нас и във